Dobrze zadbany motor będzie służył ho ho czasu. Dzsiadek mojego kumpla ma SHL 174 z 64r i jest jej pierwszym właścicielem. Powiem wam że zawiaodła go tylko raz. A teraz dopiero robi remont silnika, w ciągłej ekspaatacji 2x nad morzem i raz w górach. Więc zachowana jest rewelacyjnie.
Jak widać wszystko zależy jak soe o coś zadba
xgreg Gość
Wysłany: 10 Kwiecień 07, 16:02
Dokładnie tak jak napisano wczesniej. Im bardziej i lepiej będziesz dbał o motorower tym dłużej będzie Ci służyć :8):
moto-rider xD [Usunięty]
Wysłany: 4 Maj 07, 16:27
No tak jakość najlepsza nie jest ,ale i cena nie jest wysoka w porównaniu do włoskich modeli i innych zagranicznych. Ale ja bym bardziej poruszył wątek dotyczący części zamiennych ,otóż polskie są do du*y ,bo myślą ,że jak wał będzie lepiej wykonany ale 30 pln droższy to nikt nie kupi więc robią części na jak najniższą cenę w przeciwieństwie do zamienników np.niemieckich tam firma rzt robi części drogie ale wysokiej jakości i z dużą gamą pojemności i wytrzymałości. Np. Kolega mojego brata ciotecznego był w Czechach i kupił parę tłoków do jawki ,bo posiada. Miał więc do porównania 2 nowe tłoki: polski i czeski ,oczywiści wymiary się różniły jak i waga. Czeski był o ponad 3 g lżejszy. Warto dodać ,że różnica w powierzchni też była duża iż polski tłok był praktycznie matowy w porównaniu do czeskiego w którym prawie można się było przejrzeć jak w lustrze.
cozmo [Usunięty]
Wysłany: 9 Lipiec 07, 19:35
Popieram kolege polskie części są do du*y
A co do jakości polskich motorowerów to według mnie trzeba je samemu dopracować to będą śmigać jak marzenie ja mam Kadeta rozebrałem silnik złożyłem splanowałem głowice przerobiłem gaźnik i troche odchudziłem tłok i na prostej 55km\h i jeździ
Łomet [Usunięty]
Wysłany: 14 Lipiec 07, 09:05
Polska rzeczywistość....
Kadetowi nie musiałem robić kapitalki, choc przez poprzedniego właściciela był traktowany jak motocross, o czym mogły świadczyć pęknięte "wewnętrzne rury" w przednich widełkach. Powymieniałem parę części, niektóre na nowe, niektóre na używane i jeździ. A niektórzy maja romety i po kapitalce muszą codziennie się przy nim robić. Co do polskich części to ich jakość jest naprawdę wątpliwa. nowy zmieniacz biegów po tygodniu uległ awarii - nie obeszło się bez młotka oraz imadła. Kranik - wymieniłem na nowy, bo stary był zapchany. Miałem wyciek i nie wiedziałem skąd. Z początku myślałem, że z filtra cieknie, ale nie. Okazało się, że nowy kranik cieknie i to w tym miejscy, gdzie jest "zaworek". Więc po długiej męce udało mi się odetkać stary kranik. W dodatku nowe kraniki nie mają filterka(takie sitko w plastikowej nakrętce u dołu)
najlepiej więc "polowac" na stare części, które bez problemu można zdobyć na giełdzie bądź u jakiś meneli.
taa a w gazetach reklamują nowe romety 900 , szczyt wytrzymałości i techniki... chrom odpada z kól po pierwszej zimie a zawieszenia nie wytrzymują 1000 kilometrów, żenada!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum