Popieram inicjatywe sam miałem Rometa 797. Totalne zakażenie. Po przejechaniu ok. 10 km nie chciał zapalić z kopniaka (elektryczny starter zepsuł się po miesiącu) chyba ze odkręciłem cały gaz. Plastiki to wielkie bagno jak lekko stuknełem odpadł boczny plastki I SIĘ POŁAMAŁ. Zegary oszukują szczególnie stan paliwa. W serwisie zwiększyli mi spalanie do ok 4 litrów! NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam. Nie dziwie się koledze że kupił rometa. Sam dałem się nabrać i kupiłem nowy skuter. Pomyślałem, że nowe to trochę pochodzi. Nic bardziej mylnego. To było 5 lat temu. Od tego czasu miałem 4 różne chinole i mogę powiedzieć że nie ma nic lepszego niż markowy skuter. Wierzcie mi lepiej kupić 15 letni markowy skuter niż nowego chinola. Na chwilę obecną jeżdżę gilerą typhoon 1994r. Dałem za nią 2000 i jest po tuningu (vmax-110km/h). Jeżdżę nią już dość długo i jedyne wydatki związane z tym skuterem to paliwo i olej.
Musiałeś kupić bubla bo moj kuzyn kilka mieięcy temu kupił rometa ogara 900 i chwali go bardziej jak swoją wsk'e w dwóch mieliśmy na nim około 70 km/h mierzone z BMW E-30
Może i to dziwne ale mój kolega ma ten sam model rometa i ma prawie te wszystkie problemy co tu napisałeś, a ma go zaledwie 6 miesięcy, już wskazówka paliwa se odpoczywa, a w serwisie powiedzieli że nie wiedzą jak to naprawić
_________________ Trzeba byc twardym jak żelki z biedronki!
Wysłany: 27 Lipiec 10, 19:58 uważajcie na skutery romet
Nie dziwie się koledze który kupił rometa i ma teraz same kłopoty .Ja byłem taki sam jak on i kupiłem skuter bo mi się podobał nowy to polatam kilka lat . W czasie przeglądów gwarancyjnych jak przeczyścili gaznik to potem żarł jak krowa takich mamy serwisantów którzy nie potrafią wyregulować gaznika i przykręcić filtra .Co spowodowało że koło ocierało o filtr i zrobiło dziurę w filtrze a potem zatarłem silnik bo pobierał lewe powietrze z piaskiem ale potem to nie ich wina Skuter po gwarancji psuje się,jak zrobiłem jedno nawalało drugie .Morał taki nie kupujcie chińskich skuterów,za te pieniądze można kupić aprille, piaggio ,honde czy peugeota
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum