forum.skutery-motocykle.pl
Witamy na forum użytkowników motorowerów, skuterów i motocykli
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwazajcie na skutery ROMETA - ku przestrodze
Autor Wiadomość
Dud3k 

Sprzęt: Ferro 101-2 ZN50QT-11C
Wysłany: 23 Kwiecień 09, 06:46   

:-)

elo_elo 

Sprzęt: TGB R50X
Wysłany: 22 Maj 09, 19:09   

Popieram inicjatywe sam miałem Rometa 797. Totalne zakażenie. Po przejechaniu ok. 10 km nie chciał zapalić z kopniaka (elektryczny starter zepsuł się po miesiącu) chyba ze odkręciłem cały gaz. Plastiki to wielkie bagno jak lekko stuknełem odpadł boczny plastki I SIĘ POŁAMAŁ. Zegary oszukują szczególnie stan paliwa. W serwisie zwiększyli mi spalanie do ok 4 litrów! NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marcinus322 

Sprzęt: gilera typhoon
Wysłany: 14 Czerwiec 09, 15:53   Romet-padlina

Witam. Nie dziwie się koledze że kupił rometa. Sam dałem się nabrać i kupiłem nowy skuter. Pomyślałem, że nowe to trochę pochodzi. Nic bardziej mylnego. To było 5 lat temu. Od tego czasu miałem 4 różne chinole i mogę powiedzieć że nie ma nic lepszego niż markowy skuter. Wierzcie mi lepiej kupić 15 letni markowy skuter niż nowego chinola. Na chwilę obecną jeżdżę gilerą typhoon 1994r. Dałem za nią 2000 i jest po tuningu (vmax-110km/h). Jeżdżę nią już dość długo i jedyne wydatki związane z tym skuterem to paliwo i olej. :-)

hrenio125 

Sprzęt: Wsk 125 cross
Wysłany: 7 Lipiec 09, 09:49   

Musiałeś kupić bubla bo moj kuzyn kilka mieięcy temu kupił rometa ogara 900 i chwali go bardziej jak swoją wsk'e w dwóch mieliśmy na nim około 70 km/h mierzone z BMW E-30

matt1 

Sprzęt: Keeway matrix 2008r.
Wysłany: 7 Lipiec 09, 12:07   

ogary podobno składane są gdzieś w bydgoszczy a nie w chinach więc mogą być lepsze, a z jak dużej górki mieliście te 70? w plecy mocno dawało?

Hardy 

Sprzęt: ...
Wysłany: 8 Lipiec 09, 01:35   

matt1 napisał/a:
ogary podobno składane są gdzieś w bydgoszczy a nie w chinach więc mogą być lepsze, a z jak dużej górki mieliście te 70? w plecy mocno dawało?

Zippy też są składane w Polsce, ale z chińskich części więc to nie ma nic wspólnego z ich jakością;)

Romety nowe - zgadzam się porażka. Jakość wykonania i przede wszystkim trwałość materiałów z których został wyprodukowany zostawia wiele do życzenia.

keewayRY8 

Sprzęt: Keeway RY-8
Wysłany: 15 Sierpień 09, 15:26   

Może i to dziwne ale mój kolega ma ten sam model rometa i ma prawie te wszystkie problemy co tu napisałeś, a ma go zaledwie 6 miesięcy, już wskazówka paliwa se odpoczywa, a w serwisie powiedzieli że nie wiedzą jak to naprawić

serafinq 

Sprzęt: romet 767
Wysłany: 22 Październik 09, 21:41   lol

ciekawe mam rometa 767

problemy miałem podobne
ale w zimę ciągle żyje!!
i mechanicy w Raciborzu wszystko umią naprawić

zaczął się psuć po 5 tyś km

skuterek55 

Sprzęt: peugeot elyseo
Wysłany: 27 Lipiec 10, 19:58   uważajcie na skutery romet

Nie dziwie się koledze który kupił rometa i ma teraz same kłopoty .Ja byłem taki sam jak on i kupiłem skuter bo mi się podobał nowy to polatam kilka lat . W czasie przeglądów gwarancyjnych jak przeczyścili gaznik to potem żarł jak krowa takich mamy serwisantów którzy nie potrafią wyregulować gaznika i przykręcić filtra .Co spowodowało że koło ocierało o filtr i zrobiło dziurę w filtrze a potem zatarłem silnik bo pobierał lewe powietrze z piaskiem ale potem to nie ich wina Skuter po gwarancji psuje się,jak zrobiłem jedno nawalało drugie .Morał taki nie kupujcie chińskich skuterów,za te pieniądze można kupić aprille, piaggio ,honde czy peugeota

Odpowiedz do tematu