mf24
Sprzęt: Narazie brak
Wysłany: 1 Sierpień 09, 22:49 Ogólnie o marce Kingway. Co kupić?
Witam
Jestem na kupnie skutera. Z racji, że w mojej okolicy nie ma żadnych skuterów na sprzedaż. Zauważyłem, że w TESCO jest promocja marki kingway. Polega ona na różnicy tylko i wyłącznie gwarancji. Na ile dobre są te Kingwaye ? Jeżeli kupie nowego, dotre go to pojeżdże z 4 lata? W razie czegoś biorę pod uwagę Euroboy 2600zl lub Chinaboy 3000zl. Promocja euroboya byla do 29 lipca a chinaboya jest od wczoraj do 5 sierpnia. Czy jest mozliwosc ze euroboy bedzie jeszcze w takiej cenie jezeli sie nie sprzedal ?
Najlepiej idz do zabki za rogiem i tam kup skuter. Gdzie zamierzasz go wtedy serwisowac?
mf24
Sprzęt: Narazie brak
Wysłany: 1 Sierpień 09, 22:57
Zwykła stacja, a co do usterek to licze na ich brak przynajmniej przez pierwszy rok czy dwa a potem sie pomysli. Wiem ze to chinol, ale juz mam sieke w glowie bo przeczytalem polowe googli i naprawde mam podzielone zdanie, bo duza ilosc uzytkownikow sobie chwali, pisali tez tacy co sa napaleni na nie i chca kupic takze juz sam nie wiem.
[ Dodano: 2 Sierpień 09, 12:32 ]
Przypomniałem sobie dzisiaj o marce Romet. Czy Ogar 900 byłby lepszym wyborem niż jakikolwiek Kingway?? Prosze o pomoc w wyborze...
Mam Euroboya 2t, jestem z niego zadowolony po wymianie wariatora skuter szybko sie rozpedza osiaga 78 km/h, wydech tez radze wyminic bo seryjny jest zblokowany pelno w nim bebechow, ale i tak niezle sie na nim zbiera. Jedyna wada to, ze jak sie jezdzi we dwoch to na wybojach chaczy stopkami glownymi, ale da sie to przerobic .
Pozdro...
Musisz najlepiej co 2000 km wymienić olej (ja używam 10W-40) i co ok. 1200 km czyścić gąbkę od filtra powietrza (używam płynu do naczyń Ludwik xD) , takim sposobem skuter twój będzie sprawnie chodził .
Ja odkopie temat.
Ostatnio robiłem przegląd okresowy w skuterze marki kingway, potem przyglądałem się skuterowi marki romet i co ? Śmiem twierdzić, że są to te same skutery, chiński czterosuwowy jednoślad. Różnice nie wielkie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum