Dołącz do nas na facebooku !
forum.skutery-motocykle.pl
Witamy na forum użytkowników motorowerów, skuterów i motocykli
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Od października kontrole
Autor Wiadomość
kalus 

Sprzęt: Peugeot Vivacity
Wysłany: 12 Sierpień 09, 22:59   Od października kontrole

Witam mam pytanie czy od października będzie przegląd skuterów i motocykli podobno że tak. I maja tam mierzyć prędkość a ja mam starego skutera z 2004 roku i mam ściągnięta blokadę a jeżdżę na kartę motorowerową i nie wiem czy mi mogą zabrać ten skuter i oddać na parkin szczerzony.

proszę o odp.

teslasim 

Sprzęt: singiel 600cm3
Wysłany: 13 Sierpień 09, 01:02   

zawsze tylko straszą

baryl1 

Sprzęt: TGB f409(sprzedany)
Wysłany: 16 Sierpień 09, 23:54   

Siema zapewne twój skuterek jest zarejestrowany na twoich rodziców oni mogą rozwijać większe prędkości niż 45km/h wiec nie mogą tobie nic zrobić. ;)

Kuba200 

Sprzęt: Malaguti F12 & Ogar 2
Wysłany: 18 Sierpień 09, 16:48   

Ja jeżdżę koło policji 80 km/h i nic mi jeszcze nie zrobili

Hardy 

Sprzęt: ...
Wysłany: 19 Sierpień 09, 00:12   

Beryl mylisz się.
Jeśli skuter jeździ więcej niż 45km/h, a jest zarejestrowany jako motorower to łamiesz prawo. Nawet jeśli masz prawo jazdy na motor, śmigłowiec, prom kosmiczny. Jeśli skuter jeździ więcej niż 45km/h to MUSI być zarejestrowany jako motor. W innym przypadku jest to złamaniem prawa.

baryl1 

Wysłany: 3 Wrzesień 09, 21:13   

Hardy może i masz racje ale i tak bym się z tobą do końca nie zgodził.... Granica błędu wynosi około 10km/h to te 55 km/h można śmiało pomykać. ;)

Hardy 

Sprzęt: ...
Wysłany: 4 Wrzesień 09, 14:56   

To co to za skuter jak granica błędu na poziomie 45-55km/h to 10km/h?
2-5km/h w obie strony to max.

U mnie skuter zawyża o 3km/h.

baryl1 

Wysłany: 6 Wrzesień 09, 23:39   

Tak tylko ze fotoradary są ustawiane pod samochody i np. ustawiane są z nadwyżką bo po 22 można jeździć z prędkością 60km/h i ja już nie raz tak robiłem i mi nie strzelił. A jak będą stali ze suszarka to nawet w ciebie nie będą celować.

superbike 

Sprzęt: Yukimoto Drakiva 50
Wysłany: 9 Październik 09, 07:08   

Nie ma i nie bedzie zadnych kontroli - ale trzeba pamietac o jednym , podczas kontroli policji na drodze (juz tak mialem) - policjant ma prawo sprawdzic na wlasnej skorze waszego skutera , czyli sam wsiadzie i sie przejedzie - - - u mnie skonczyla sie to tylko konkretna zjebka- jesli macie blokade w postaci tzw czerwonego kabelka ktory trzeba przeciac nie robcie tego a w miejsce ciecia wstawcie przelacznik i go ukryjcie , w razie kontroli robicie CYK i niech pan wladza szaleje - ja sie w ten sposob zabezpieczylem , dodatkowa sprawa zabezpieczylem sobie fikcyjna awarie sprzeta ,czyli odciecie zaplonu tez wylacznikem ( byle ktory kabel od modulu) - w razie kontroli CYK i sciema (sie kurna popsul) - ale to tylko moj pomysl bo nic innego do glowy mi nie przychodzilo jak niebieskich zalatwic

[ Dodano: 9 Październik 09, 07:12 ]
i JESZCZE JEDNO - tez testowalem w sosnowcu fotoradary , --- zaden mi nie sypnal fotki i ile bym nie jechal zawsze martwe , to tak jak wracam o 2:00 w nocy z roboty i stoje na swiatlach- za h... nie wlaczy sie zielone , ale jak podjedzie auto za mna to wtedy jest zmiana sygnalizatora - musi byc jakis czujnik ktory nas nie widzi

baryl1 

Wysłany: 5 Listopad 09, 19:03   

Te czujnik działają na światła skuter podczas postoju ma słabe światło i dlatego nie zmieni się światło. Samochodem nieraz trzeba długimi walnąć żeby się zmieniło. A co do fotoradarów widziałem kiedyś w TV ze w jezdni jest jakiś czujnik który daje synal fotoradarowi i wtedy się aktywuje albo jest tak jak w przypadku świateł reagują tylko na mocniejsze światło my akurat mamy szczęście i na niego nie najeżdżamy dlatego nie mamy sesji fotograficznych :)

mati933 

Sprzęt: KeewayLongjia lj50Qt-k AC
Wysłany: 10 Marzec 10, 14:15   

baryl gadasz głupoty sygnalizacja nie reaguje ponieważ skutery sa za lekkie i czujniki ich nie wykrywają tak ostatnio mowili w wiadomościach w tvp1.

Wujek_Lucek 

Sprzęt: Longjia LJ50QT-4
Wysłany: 14 Maj 10, 22:17   

tak czy siak dobrze dla nas :D

Odpowiedz do tematu