Wysłany: 26 Czerwiec 09, 11:39 Silnik dwucylindrowy 50ccm
Widział ktoś z was kiedyś silnik 2 cylindrowy 50ccm, jak myślicie który silnik był by lepszy z jednym cylindrem 50ccm czy z dwoma cylindrami 25ccm, mam na myśli 2T, ciekaw jestem czy z dwucylindrowego 50ccm można wyciągnąć więcej mocy i co ważniejsze większy moment obrotowy niż z jednocylindrowego, co myślicie na ten temat?
Zbudowano nawet 50ccm diesla itp ale do produkcji seryjnej weszły tylko benzynowe jednocylindrówki, jakbyś chciał to możesz połączyć dwa silniki modelarskie po 25ccm ale to pewnie okazało by się mniej trwałe.
Taki karter zwie się *cateno miano*. Kosztuje to niemal 3300 EU. Nie spotkałem się z czymś takim ale wiem, że można zapakować tam nawet 2X 70CCM co daje niewiarygodną moc i moment obrotowy. Większym problemem jest wydech iż trzeba go przerabiać (konkretnie kolanko).
A oto link do stronki jeżeli kogoś to interesuje :D
KLIK
JMLlogan Gość
Wysłany: 24 Luty 10, 21:26
[quote="TimoSsT"]Taki karter zwie się *cateno miano*. Kosztuje to niemal 3300 EU. Nie spotkałem się z czymś takim ale wiem, że można zapakować tam nawet 2X 70CCM co daje niewiarygodną moc i moment obrotowy. Większym problemem jest wydech iż trzeba go przerabiać (konkretnie kolanko).
A oto link do stronki jeżeli kogoś to interesuje :D
[URL=http://www.jednoslad.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=131:najbardziej-wypasiony-zestaw-tuningowy&catid=1:nowoci-ze-wiata-skuterow&Itemid=12]KLIK[/URL][/quote]
:shock: Ale jaja... dodać to i owo i masz ponad 40-ci konkretnych, żeliwnych kucyków pony.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum